במעמד ראשי ורבני 'עוז והדר', נציגי קהילת לובלין ומדינת פולין, נחנכה מחדש ספרייתה המפורסמת של ישיבת 'חכמי לובלין' עם מאות ספרי ממלכת התורה 'עוז והדר'.
פולניה, לובלין ת"ש
כמעט יממה בערה האש. במשך כעשרים שעות השתוללו הלהבות וכילו בזה אחר זה את אוצרה המפורסם של ישיבת חכמי לובלין המעטירה. הספרייה הענקית, הגדולה ביותר בפולין, בת עשרים ושניים אלף הספרים, היתה למאכולת אש. כוחות כיבוי האש של העיר לובלין לא הוזעקו,קצף ומים לא קרבו אל הבערה כדי להגן על הספרים ולמנוע את הנזק העצום, תחת זאת, כדי להחניק את בכיים של יהודי לובלין שעמדו סביב חסרי אונים ורבי דמעות, הוזמנה תזמורת צבאית וצליליה החרישו את יללת היהודים שצפו בתדהמה בזוועה המתרחשת לנגד עיניהם הקמות.
ביטאון הנוער הגרמני "דויטשה יוגענד צייטונג" המדווח על השריפה,מספר על החשיבות העליונה שייחסו הנאצים ימ"ש ל'אקדמיה התלמודית' הזו - אותה ביקשו להחריב. אותם רוצחים שפלים ובזויים, שחיי אדם לא היו שווים בעיניהם, הכירו וידעו בערכה של הספרייה, וברגלם, רגל גאווה רומסת השליכו את הספרים הקדושים החוצה והציתו אותם.
פולין, לובלין תשע"ז
רשמי מסע
לובלין העיר הגדולה, שבימי הזוהר שלה כונתה 'ירושלים דפולין', אינה דומה כיום במאום לתקופת הזהב שלה, בה חיי יהדות פיכו בעוז וכשליש מכלל תושביה היו יהודים. שלוש וחמישים אלף אזרחיה הגויים מהווים בה כיום רוב מוחלט, כמעט ואין בה יהודים. את פני הבאים בשעריה מקבלת לובלין, כמו הרבה ערים אחרות בפולין, עם שלל סימני וסמלי חגאות הנכרים. מלבד מצבות האבן המקיפות את חומת בית העלמין החדש, מצבות שנאספו בעמל ממוש ךממדרכות רחוב ומחצרות הבתים בעיר, כמעט ואין זכר לכארבעים אלף יהודי לובלין שנספו במחנות ההשמדה הפזורים באיזור, כיתר אחיהם מהמחוז כולו. השם יקום דמם.
וכך, כמו בימי מתתיהו, מעטים מול רבים וטהורים מול טמאים, אנו מפלסים דרך טהרה לספריית הקודש העומדת להיחנך מחדש, בזמן הזה כמו בימים ההם, בהיכלה המפואר של ישיבת חכמי לובלין.
הספרים הרבים, בכל מקצועות התורה, ממיטב יצירותיה של ממלכת התורה"עוז והדר", העומדת תחת נשיאותו של איש מורם מעם, הגאון הצדיק רבי יהושע לייפער שליט"א, מי שזכה להקים עולה של תורה בכל קצוי תבל, וכעת עושים הספרים את דרכם מבטן האוטובוס לכיוון היכל הישיבה המשוחזר, שבימים כתיקונם הגו בו כארבע מאות מופלגי תורה ויראה, תלמידי חכמים עצומים שהאירו את עולם התורה באור יקרות. הפעם הספרים מובאים בית ה' בכבוד. דמעות התרגשות ותקווה נמהלים בתפילת הודאה "ברוך מציב גבול אלמנה", אף תזמורת וצלילים לא תוכל לה לשירת הודיה מופלאה זו.
מעמד 'לחיים' מכובד כראוי וכיאה לחברת 'סטייל הפקות' של הרב יחיאל לודמיר וצוותו, שליוו את המסע כולו בהפקה נהדרת ומרשימה, מתקיים בחדר הספרייה לרגל חנוכת המחדש, שם נושא דברים נרגשים מעומק לב הומה, הרה"ג רבי ישראל שחורי שליט"א, ראש מתיבתא 'בית ישראל' בבית שמש, כשלאחר מכן מסבים המוזמנים לסעודת מצוה מכובדת שכולה הודאה לבורא עולם על חסדיו עד כה ותפילה לראות את הבניין כולו בתפארתו כמו בימים עברו.