נתונים שמפרסמים הבוקר בהנהלת בתי הדין הרבניים, מעלים תמונה עגומה בכל הקשור לעיר מודיעין עילית, שם ישנה עלייה מדאיגה במספר מקרי הגירושין. באלעד ובביתר עילית נרשמת ב"ה ירידה. ומי לדעתכם עוקפת במספר הגירושין, ירושלים או ת"א?
העיר ירושלים מובילה בנתון הלא מחמיא של מספר מקרי הגירושין של תושבי העיר, כאשר מספר הזוגות שהתגרשו בשנה האחרונה, עומד על 725, מספר זהה במדוייק לזה של השנה שעברה. על פי הנתונים אחריה צועדת תל אביב עם 701 זוגות שהתגרשו, כשמדובר בירידה של 2% לעומת השנה שלפני. בהמשך הרשימה על פי מספר הגירושין נמצאת העיר ראאשל"צ, חיפה, פתח תקווה ובאר שבע, כאשר האחרונה ברשימה היא חצור הגלילית שם היו בשנה האחרונה 22 מקרי גירושין בלבד, אולם מדובר בעלייה גדולה של 69% לעומת שנה קודם לכן אז התגרשו בעיר 13 זוגות בלבד.
כשמסתכלים על הערים החרדיות, אז התמונה היא כזו. בביתר עילית התגרשו 38 זוגות לעומת 41 בשנה שלפני, כך שמדובר בירידה של 7%. גם בעיר אלעד ישנה ירידה במספר מקררי הגירושין, כאש מדובר בירישה של 13%, 49 מקרים לעומת 56 בשנה שלפני. בבני ברק דווקא נרשמת עלייה של 11% במספר המתגרשים, כאשר 165 זוגות התגרשו בשנה האחרונה לעומת 149 בשנה שלפני. וזינוק של ממש נרשם במספר הגירושין במודיעין עילית, כאשר מדובר ב45% עלייה, וזאת בשל 42 מקרי גירושין לעומת 29 מקרים ב-2015.
את הירידה הגדולה במספר אחוזי הגירושין רושמת קריית מלאכי עם 245 פחות מהשנה שעברה, כאשר גם העיר אריאל עם מספר זהה של 24% פחות מהשנה שעברה.
נתונים נוספים שעולים מהפרסום של הנהלת בתי הדין, הם שנפתחו 5,308 תיקים לתביעות גירושין, ורק 619 תיקים לשלום בית.
כשמסתכלים על הנתונים בראיית מאקרו, ישנה עלייה של 1.8% במספר הזוגות שהתגרשו בשנת 2016 לעומת שנת 2015, כאשר בשנה האחרונה המספר עומד על 10,841 שהתגרשו, ובשנה שלפני 10,653 זוגות שהתגרשו.
עוד מידע מעניין שעולה מהנתונים הוא בנוגע לעגונות. היחידה המיוחדת של הנהלת בתי הדין בנושא התרת עגונות הצליחה להשיג בשנת 2016 גט ל-211 נשים שבעליהן נעלמו בארץ ובחו"ל, לעומת 180 אשתקד. מדובר בעליה של 17%, כאשר מונו 7 חברות חקירה פרטיות לאיתור סרבני גט בארץ ובחו"ל.
בנושא סרבנות הגט ניתנו 205 החלטות לסנקציות, מתוכם 165 נגד גברים ו-40 נגד נשים – עבור 36 סרבני גט ו-11 סרבניות גט. הסנקציות כוללות צו עיכוב יציאה מהארץ, מניעת ניהול חשבון בנק, מניעת רישיון נהיגה, מניעת מינוי למשרה ציבורית, מניעת תנאים מאסירים פליליים שהם גם סרבני גט ועוד.
מנהל בתי הדין הרבניים הרב שמעון יעקבי ציין כי "בתי הדין הרבניים מתייעלים ועובדים במלוא כוח התפוקה האפשרי. בשנה הקרובה נפעל לשדרוג מערכת המחשוב של בתי הדין ולהוספת דרכי תקשורת אלקטרוניים שייקלו ככל האפשר על בעלי הדין ועל עורכי הדין והטוענים הרבניים להגיש תביעות ובקשות בלא צורך להגיע באופן פיזי למזכירויות בתי הדין. כמו כן נפעל לביצוע יעיל ומהיר ככל האפשר של פסקי דין לגירושין".