מאה המתנדבים החדשים ישפרו משמעותית את זמני התגובה בעת אירוע חירום רפואי. במעמד השתתפו רבה של 'הצלה' הגרש"א שטרן, הגרי"ב וואזנר, מנכ"ל מד"א רמ"ג אלי בין, מנכ"ל משרד הבריאות, ר"ע ב"ב, חברי כנסת ובכירים נוספים.
כ-100 מתנדבים חדשים הצטרפו לארגון מד"א – הצלה וישפרו משמעותית את זמני התגובה בעת אירוע חירום רפואי. את הסמכתם הרשמית קיבלו המתנדבים באירוע גדול ומרשים שהתקיים בפתח תקווה בהשתתפות רבני הארגון, בכירי מד"א, אישי ציבור ומאות ממתנדבי הארגון מכל רחבי הארץ.
לאירוע שעמד בציון 32 שנים לייסודו של ארגון הצלה טרחו והגיעו רב הארגון הג"ר שמואל אליעזר שטרן שליט"א, וכן הג"ר יוסף בנימין וואזנר נכדו של מייסד הארגון בעל שבט הלוי זצוק"ל שהגיע בשליחותו של אביו, נשיא הארגון הג"ר חיים מאיר וואזנר שליט"א.
את המעמד כיבדו בנוכחותם מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב, מנכ"ל מד"א רמ"ג אלי בין, יו"ר הועד הפועל במד"א אברהם מנלה, סמנכ"ל מבצעים במד"א גיל מושקוביץ, מנהל מרחב ירקון במד"א חיים דורי, מנהל מרחב ירדן במד"א אורן אביטן, ופראמדיק אחראי במד"א כרמל ארז גלר, לצד בכירים נוספים ממד"א וראשי ארגוני ההצלה הפועלים בשיתוף פעולה עם מד"א.
גם אישי ציבור רבים השתתפו באירוע, בהם ח״כ יעקב אשר, יו"ר סיעת ש"ס ח״כ יואב בןצור, ח"כ מיכאל מלכיאלי, ראש עיריית בני ברק חנוך זייברט ומ"מ אברהם רובינשטיין, יו"ר עזר מציון הרב חנניה צ'ולק וכן בכירים ממשטרת ישראל במרחב דן.
לאחר ההשתלמות הסבו המכובדים ומאות המתנדבים סביב שולחנות ערוכים עת הוגשה להם ארוחת ערב עשירה.
מנחה האירוע המתנדב הוותיק זאב פרוינד סיפר כי שני מתנדבי הארגון שהיו בדרכם לאירוע הערב,קיבלו הודעה ממוקד 101 של מד"א על חולה שאיבדה את הכרתה בסמיכות אליהם. המתנדבים הגיעו לחולה בתוך זמן קצר וביצעו פעולות החייאה ומתן שוקים חשמליים. לאחר זמן קצר שבה החולה להכרתה ופונתה במצב יציב לבית החולים.
את דברי הברכה פתח מנכ"ל מד"א אלי בין שהודה למתנדבים: "ארגון הצלה מסייע למד"א לבצע את המשימות בשטח תוך שיתוף פעולה מבורך".
מנכ"ל משרד הבריאות שיבח באירוע את המתנדבים והוסיף כי "מתנדבי הצלה - מד"א הם הסימן לאחדות בעם ומהווים את הערבות הדדית בתוך החברה הישראלית".
רב הארגון הרב שטרן ציין כי "מורינו בעל השבט הלוי זצוק"ל מסר לנו פיקדון גדול וחשוב בדמות ארגון הצלה. אנו חייבים לשמר אותו ולטפח אותו לפי הכללים שהתווה לנו".
ח"כ מלכיאלי בירך את המתנדבים וחתם באומרו: "ישנם אנשים המדברים כביכול על אי העשייה של הציבור החרדי למען המדינה. אתם המתנדבים התשובה לכך!".
ר"ע בני ברק זייברט כובד אף הוא לשאת דברים ואמר: "הדרך להצלת חיים בעיר ב"ב היא רק באופן בה ארגון הצלה פועל. שיתוף פעולה מלא עם מד"א ועם משטרת ישראל ובהנחייה הלכתית מדוקדקת של גדולי ישראל".
מנכ"ל ארגון הצלה אושי שלומוביץ בירך את 100 המתנדבים החדשים מרחבי הארץ והדגיש את "האחריות של מתנדבי ארגון הצלה להציל חיים במקצועיות לפי הסטנדרטים שמד"א מחייב.